PUGLIA

 

Puglia is het best bewaarde geheim van Italië. Het voelt alsof je je in een ander werelddeel waant. De rode aarde, de azuur blauwe zee en strak blauwe lucht, de groene olijfbomen en de witte trulli. Het lijkt wel een sprookje. De lente komt vroeg in de provincie Puglia. Eind april is het al rond de 20 graden. De zomer is lang met een aangename temperatuur. Van eind mei t/m eind september met temperaturen van rond de 30 graden. De zee warmt op tot 25 graden, waardoor een duik in de zee een feestje is. Hieronder vind je een aantal leuke tips, maar natuurlijk is er nog veel meer te doen en zal ik je nog meer tips en routes geven bij aankomst.

Lecce

 

Lecce is de barokke stad die je hart steelt. Dit komt onder andere door de fantastische sfeer die er zowel overdag als ´s avonds hangt. Geniet van de kerken, musea en oude straatjes. Kijk veel naar boven om de vele balkonnetjes te aanschouwen met hun karakteristieke ornamenten. Elk gebouw is weer anders versierd. Kom daarna bij met een spritz op een terrasje bij het amfi theater of drink een lokaal wijntje bij de vele wijnbarretjes die Lecce telt.

Ostuni, Locorotondo, Polignano al mare

 

Ostuni is een hoger gelegen stadje en wordt ook wel de Città Bianca genoemd, doordat de gehele stad vol staat met witte schattige huisjes. Dwaal rond door de kleine straatjes, want elke straatje is anders en vind je weer wat adembenemends moois. 
Vervolg je route naar Locorotondo, onderweg kom je olijfbomen en wijngaarden tegen. Laat je verrassen door de vele trulli huisjes die er te vinden zijn en loop rond in het stadje dat zijn naam dankt aan de straatjes die concentrisch liggen. 
Neem na deze idyllische plekjes nog een duik in de zee bij Polignano al mare en lunch aan het water met een bord vol met visjes. 

Porto Cesareo, Porto selvaggio, Santa Caterina

 

Heb je zin in een dagje rust lekker aan zee? Dan zijn Porto Cesareo en Torre Lapillo de beste plaatsen hiervoor. De zee is hier zo helder dat je na 10 meter nog de visjes om je voeten ziet zwemmen.
Na tot rust te zijn gekomen kun je langs een mooie kustweg doorrijden naar Porto Selvaggio. Dit is een natuurpark waar je een heerlijke wandeling kunt maken en de prachtige uitzichten kunt bewonderen.
Daarna kun je je weg vervolgen naar Santa Caterina, waar je aan zee tijdens een heerlijke aperitivo de zonsondergang kunt bewonderen.


Ook al zo'n zin in een Little Dolce vakantie?
Joelle
Corte dei Sybaris 4
73100 Lecce
+393208748588

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon